Szarajevóban is bemutatkozik Püsök Botond legújabb dokumentumfilmes projektje Szarajevóban is bemutatkozik Püsök Botond legújabb dokumentumfilmes projektje

Szarajevóban is bemutatkozik Püsök Botond legújabb dokumentumfilmes projektje

Áprilisban a cseh dok.incubatorban indult, most a szarajevói fesztivál CineLink Work in Progress fórumán mutatkozik be a Too Close. A programba hét fikciós és három dokumentumfilmet válogattak be, valamennyi befejezetlen, de már korábban elkezdett alkotás.

Too Close főszereplője, Andrea egyedülálló anya, aki megpróbálja újra felépíteni az életét egy tragédia után: kilenc éves kislányát annak mostohaapja szexuálisan bántalmazta, és a bíróság sem szolgáltat igazságot az ügyben. Püsök 2017 óta forgat, ez lesz az első egészestés alkotása. A film vágója Bacskai Brigitta, vezető producere Irina Malcea (Luna Film). 

A CineLink programba még egy romániai rendező bekerült: Paul Negoescu a negyedik, Oameni de treabă (Men of Deeds) című, Eurimages-támogatást is bevonzott nagyjátékfilmes projektjét viszi  most Szarajevóba. A román–bulgár koprodukcióban készülő alkotás producere Anamaria Antoci és Poli Angelova.

A tíz, egészestés hosszúságú filmet alkotóik producerek, fesztiválszervezők, forgalmazók és sales ügynökök előtt fogják pitchelni, és elnyerhetik a program három, 50 000, 25 000 vagy 20 000 euró értékű díjának valamelyikét.

A Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál 27. kiadása jövő pénteken, augusztus 13-án indul, zárónapja pedig augusztus 20. lesz. Öt magyar film versenyez idén a fesztiválon: a központi versenyprogramba bekerült A legjobb dolgokon bőgni kell, Cristina Groșan első nagyjátékfilmje és Kőrösi Máté Dívák című egészestés dokumentumfilmje, a rövidfilmes versenyben pedig Szakály Réka Anna 11 perces Reduction című filmje, a Friss Hús legjobb magyar animációs filmje, Rudolf Olivér Fonica M-120 című kisjátékfilmje, amely korábban Cannes-ban mutatkozott be, valamint Bíró Bálint magyar–szerb határon játszódó Félhomálya indul.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat