Püsök Botond filmje nyerte az Astra egyik szekcióját Püsök Botond filmje nyerte az Astra egyik szekcióját

Püsök Botond filmje nyerte az Astra egyik szekcióját

Kiosztották a nagyszebeni dokumentumfilmes fesztivál, az Astra Film Fest díjait, ahol idén is lehetett erdélyi alkotók filmjeinek drukkolni.

Október 9. és 16. között szervezték meg az Astra 29. kiadását a dél-erdélyi városban, ahol a legfrissebb nemzetközi és romániai dokumentumfilmeket nézhette meg a közönség, többek között Lakatos Róbert, Szabó Attila, Csibi László és Püsök Botond új filmjeit.

A zsűri szombat este osztotta ki a díjait, a fesztivál azonban nem ért véget: egészen október 30-ig lehet online nézni filmeket a fesztivál platformján, ide kattintva.

A feltörekvő tehetségeknek („voci emergente”) szentelt szekciót idén az erdélyi Püsök Botond nyerte Too Close (kb. Túl közel) című filmjével, ami a zsűri indoklása szerint „a legegyszerűbb filmes eszközökkel mutat meg egy hátborzongató túléléstörténetet”.

A fesztivál Kelet- és Közép Európa szekcióját a lengyel Łukasz Kowalski nyerte The Pawnshop (Zálogház) című filmjével, míg a romániai szekció legjobb filmje Cătălina Tesăr és Dana Bunescu alkotása, a Pocalul – Despre fii și fiice (A serleg – fiúkról és lányokról) lett, a Docschool szekciójé pedig az Une place dans ce monde (A Place in this World / Egy hely a világban), Emilie Beyssac Cywinska filmje. A fesztivál többi díját ide kattintva lehet böngészni.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat