Spike Lee dokumentumfilmet készít Michael Jacksonról Spike Lee dokumentumfilmet készít Michael Jacksonról

Spike Lee dokumentumfilmet készít Michael Jacksonról

Soha nem látott felvételekkel tűzdelt dokumentumfilmet forgat Spike Lee a három éve elhunyt Michael Jacksonról, a Bad című munkát a tervek szerint még idén bemutatják.

A világhírű filmrendező a gyógyszer-túladagolásban elhunyt énekes Bad című albumának 25. évfordulója alkalmából forgatja új munkáját, amelyhez „a kulisszák mögött és a Michael által készített felvételeket” is felhasznál.

A pop királyaként emlegetett énekes és Spike Lee jól ismerte egymást. Az 1990-es években Lee készítette a popcsillag They Don't Care About Us című számának klipjét. Talán a személyes kapcsolatnak is köszönhető, hogy a filmrendező hozzáférhetett Jackson személyes archívumához. Az énekes 60 dalból választotta ki a Bad című korongon szereplő 11 slágert – emlékeztetett Lee.

Elmondta: a filmben a zenész kreatív és privát oldalát akarja bemutatni. „Kiváló humorérzékkel bírt, vicces volt” – mondta Jacksonról a rendező, megígérve, hogy ez különös hangsúlyt kap a filmben.

Az alkotásban megszólal majd Kanye West, Mariah Carey és Sheryl Crow is, aki annak idején háttérénekesként vett részt a Bad-turnén. A projekt egy részében a rendező kitér arra a hatásra, amelyet Jackson munkássága a mai napig gyakorol művésztársaira.

Az énekes augusztus 25-én lenne 54 éves. Lee azt tervezi, hogy ebből az alkalomból Brooklynban megemlékezést tart. Michael Jackson kiadója, a Sony szeptemberben jubileumi kiadást dob piacra a Bad albumból. A de luxe kiadásban korábban nem hallott felvételek és egy DVD is helyet kap. A lemez annak idején 1987. augusztus 31-én jelent meg, a mai napig hozzávetőleg 30 millió példány fogyott belőle.

(MTI)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat