Ruben Östlund, Paul Schrader és Jesse Eisenberg Szarajevó Szíve díjat kap Ruben Östlund, Paul Schrader és Jesse Eisenberg Szarajevó Szíve díjat kap

Ruben Östlund, Paul Schrader és Jesse Eisenberg Szarajevó Szíve díjat kap

A három filmes ezúttal nem versenyez a szarajevói fesztiválon, a szervezők kiemelkedő alkotói tehetségük előtt tisztelegnek.

A Szarajevó Szíve Életműdíjat idén a svéd filmrendező és forgatókönyvíró Ruben Östlund, az amerikai rendező-forgatókönyvíró Paul Schrader és a szintén amerikai színész és filmrendező Jesse Eisenberg kapja.

Az első díjat az augusztus 12-i fesztiválnyitó ünnepségen adják át, miután levetítik Östlund Arany Pálma-díjas új filmjét, A szomorúság háromszögét. A második dájat 13-án kapja meg az Oscar Isaackal és Tiffany Haddish-sel forgatott, nemsokára a magyarországi mozikba kerülő Svindler (The Card Counter) veterán rendezője, a Taxisofőr forgatókönyvírója, Paul Schrader. Eisenberg tiszteletére When You Finish Saving the World című rendezői debütjét vetítik augusztus 15-én.

Schrader mesterkurzust is tart a fesztiválon, ő nyitja az idei Talents Sarajevo előadássorozatát, amelyen egyébként Gazdag Gyula író-rendező is mentorkodik majd, valamint lapunk szerzője, Irina Trocan is tart előadást.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat