Polanski távollétében is feldobta a mustrát Polanski távollétében is feldobta a mustrát

Polanski távollétében is feldobta a mustrát

Bár Roman Polanski személyesen nem jelent meg csütörtökön a Lidón, legújabb filmje, a Carnage máris megalapozta a verseny hangulatát: az első visszhangok Kate Winslet alakítását emelték ki a rendező új munkája kapcsán.

Az öldöklés istene című Yasmina Reza-műből készült feldolgozást részben maga Roman Polanski írta még tavalyi svájci házi őrizete alatt. Az alpesi ország hatóságai végül szabadlábra helyezték a francia-lengyel állampolgárságú rendezőt, akinek kiadatását az Egyesült Államok kérte egy 1977-es liliomtiprási ügyben.

Azóta a 78 éves művész „óvatosan" mozog, így a Carnage olaszországi világpremierjére sem utazott el. Helyette a film négy szereplője közül három, Kate Winslet, Christoph Waltz és John C. Reilly képviselte a sajtó előtt az alkotást a szerdán megnyílt 68. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Jodie Foster, a film negyedik szereplője is megjelent a Lidón, a sajtótájékoztatón azonban nem vett részt.

A film bemutatója utáni visszhangok mindenekelőtt az Oscar-díjas Kate Winslet alakítását méltatták a filmben, amelyet Roman Polanski New Yorkba ültetett át, de Párizsban forgatott. Az alkotást hangos taps fogadta az újságírók és a kritikusok részéről.

A brit színésznőnek különösen a „hányós" jelenetei keltettek nevetést. Winslet a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, rendkívül vicces volt ezeket a képsorokat felvenni. „Nem volt könnyű, de néhány nagyon fondorlatos technikai elem is segítette a munkát. A gyerekeim eljöttek arra a forgatási napra, azóta csak erről beszélnek" – árulta el a színésznő. Christoph Waltz megjegyezte, az anyag, ami hányásnak tűnik a filmben, Roman Polanski receptje alapján készült.

Kate Winslet megemlítette, hogy jó hangulatú volt a forgatás. „Ha Roman Polanski meghív egy filmjébe, arra nem lehet nemet mondani" – fogalmazott.

A filmet egy lakásban forgatták, valós időben, így az alkotás olyan, mintha a közönség szélesvásznon nézne egy színházi darabot. Ezt néhány kritikus fel is rótta Polanskinak.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat