Pénteken kezdődik a Csendes éj forgatása Pénteken kezdődik a Csendes éj forgatása

Pénteken kezdődik a Csendes éj forgatása

A Molnár Piroska és Vilmányi Benett főszereplésével készülő produkció közösségi kampánya nyomán 128 filmrajongó állt be a film stábjába támogatóként.

Az eredetileg kétmillió forintot megcélzó produkció 3 740 000 forintot gyűjtött, ezzel 87%-kal szárnyalta túl az előzetes várakozásokat – számol be az alkotók ma délelőtti sajtóközleménye.

A jövő karácsonyra várható mozi írója és rendezője Dettre Gábor (Felhő a Gangesz felett). A történet egyetlen éjszaka alatt játszódik le: egy fiatal fiú (Vilmányi Benett) és egy idős asszony (Molnár Piroska) véletlenül találkozik karácsony éjjelén. Titkokkal teli életük sötét felhői mögül számukra is váratlanul előbukkan a Nap: a fiúnak anyát, az asszonynak gyermeket hoz a kilátástalannak induló szenteste.

Csendes éj - Vilmányi Benett, Molnár Piroska

A Csendes éj a CURTIZ-t és a Magasságok és mélységeket is jegyző JUNO11 Pictures gyártásában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. Ez lesz Csúcs Angéla látványtervező és a rövidfilmjeiért többszörösen díjazott Füzesi Tamás operatőr (Hajszálrepedés) nagyjátékfilmes bemutatkozása.

A forgatás pénteken, február 3-án indul, amelyen számos támogató – a közösségi finanszírozási kampány ígéretéhez híven, ki-ki a választott csomagjának megfelelően – maga is részt vehet. A film kulisszái mögé azonban nem csak ők leshetnek be: a Csendes éj Instagram-oldalán bárki nyomon követheti a közösségi finanszírozásban készülő film születését.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat