Pénteken kezdődik a Csendes éj forgatása Pénteken kezdődik a Csendes éj forgatása

Pénteken kezdődik a Csendes éj forgatása

A Molnár Piroska és Vilmányi Benett főszereplésével készülő produkció közösségi kampánya nyomán 128 filmrajongó állt be a film stábjába támogatóként.

Az eredetileg kétmillió forintot megcélzó produkció 3 740 000 forintot gyűjtött, ezzel 87%-kal szárnyalta túl az előzetes várakozásokat – számol be az alkotók ma délelőtti sajtóközleménye.

A jövő karácsonyra várható mozi írója és rendezője Dettre Gábor (Felhő a Gangesz felett). A történet egyetlen éjszaka alatt játszódik le: egy fiatal fiú (Vilmányi Benett) és egy idős asszony (Molnár Piroska) véletlenül találkozik karácsony éjjelén. Titkokkal teli életük sötét felhői mögül számukra is váratlanul előbukkan a Nap: a fiúnak anyát, az asszonynak gyermeket hoz a kilátástalannak induló szenteste.

Csendes éj - Vilmányi Benett, Molnár Piroska

A Csendes éj a CURTIZ-t és a Magasságok és mélységeket is jegyző JUNO11 Pictures gyártásában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. Ez lesz Csúcs Angéla látványtervező és a rövidfilmjeiért többszörösen díjazott Füzesi Tamás operatőr (Hajszálrepedés) nagyjátékfilmes bemutatkozása.

A forgatás pénteken, február 3-án indul, amelyen számos támogató – a közösségi finanszírozási kampány ígéretéhez híven, ki-ki a választott csomagjának megfelelően – maga is részt vehet. A film kulisszái mögé azonban nem csak ők leshetnek be: a Csendes éj Instagram-oldalán bárki nyomon követheti a közösségi finanszírozásban készülő film születését.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat