Nem csak a rendezőké a világ! Nem csak a rendezőké a világ!

Nem csak a rendezőké a világ!

Nem vonz a forgatókönyvírás és színészi feladatokra sem vállalkoznál, viszont érdekel a vágó vagy a hangmérnök munkája? Belekóstolnál a filmkészítés gyakorlatába? Akkor a Filmtett augusztus 4. és 14. közötti, nyárádszentlászlói alkotótáborát neked találtuk ki.

Május 10-éig lehet pályázni a 14. Filmtett Workshopon való részvételért (az early bird határidő május 3.). A vágó és a hangmérnök csoportba 18 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk az alábbi kiírásnak megfelően:

Hangmérnök csoport

Csoportvezetők: Várhegyi Rudolf és Lukács Péter Benjámin.

Tábori tevékenység: a csoport tagjai gyakorlatban ismerhetik meg egy forgató stáb munkáját, elsajátíthatják a filmes hangrögzítés, a hangvágás, a zaj- és zörej-előállítás, keverés stb. hangutómunka alapismereteit. Akik már jártasak ilyen tevékenységekben, azoknak is jó gyakorlási lehetőséget nyújt a tábori időszak.

A jelentkezéshez szükséges: 
kitöltött adatlapönéletrajz motivációs levéllel, esetleg saját, korábbi hangmérnöki munka, zenei, rádiós stb. tapasztalat ismertetése.

Vágó csoport

Csoportvezető: Kornis Anna.

Tábori tevékenység: a forgatások megkezdéséig a csoport tagjai a lapvető filmszerkesztési ismereteket szerezhetnek, tanulmányozzák a plánozás szerepét dramaturgiai szempontból. Beszélgetnek a vágás szerepéről a filmkészítésben, a különböző montázstechnikákról. Egy választott film közös megtekintése után beszélgetnek a filmről, majd jöhet a gyakorlat: különböző, össze nem tartozó snittekből egy-egy rövid jelenet vágása mozgás és nézésirányok vezetésével. Később trailert készítenek el az előzőleg közösen megtekintett filmből, és mindeközben megismerkedhetnek az AVID programmal.

A forgatások alatt, minden vágó megismerkedhet a scriptesi munka alapjaival, csapózással, majd elkezdődik a tábori filmek vágása.

A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, esetleg saját munka, korábbi szakmai tapasztalat ismertetése.

A nevezés részletei és minden további információ a tábor, illetve a többi 9 csapat kapcsán elérhető itt.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat