Judith State „shooting star” lett Judith State „shooting star” lett

Judith State „shooting star” lett

A European Film Promotion közzétette a Shooting Stars idei listáját: a 27 jelölt közül nyolc színésznőt és két színészt válogattak be a Berlinale pályakezdő színészeket támogató programjába.

A program célja évről évre felhívni a figyelmet az év felfedezettjeire: a beválogatott fiatal színészeket külön is bemutatni a nemzetközi sajtónak, a filmiparnak és a közönségnek. A 2023. február 17. és 20. zajló networking jellegű program végén a Berlinale záróünnepségén díjazzák a színészeket.

A nemzetközi zsűri idén a csapatba válogatta Judith Statét is, aki ugyan tancosként kezdte a karrierjét, de az elmúlt évek több román filmben is felbukkant. Gopo-díjat kapott Marius Olteanu elsőfilmje, a Monștri főszerepéért, és játszott Cristi Puiu Sieranevada és Malmkrog című, Daniel Sandu Tata mută munții című filmjében, illetve Cristian Mungiu idén Cannes-ban díjazott R.M.N.-jében.

Judith Statén kívül a programban szerepel idén Joely Mbundu (Belgium – Tori and Lokita), Alina Tomnikov (Finnország – Rabobesto, The Worst Idea Ever), Leonie Benesch (Németország – The White Ribbon, Babylon Berlin, The Teachers' Lounge), Thorvaldur Kristjansson (Izland – A Letter From Helga, Life in a Fishbowl, The Swan), Benedetta Porcaroli (Olaszország – Perfetti sconosciuti, The Catholic School, Women and a Murder, Baby), Yannick Jozefzoon (Hollandia – Femi), Kristine Kujath Thorp (Norvégia – Ninjababy, Sick of Myself), Gizem Erdogan (Svédország – Caliphate, Love and Anarchy, Beyond Dreams, The Playlist) és Kayije Kagame (Svájc – Saint Omer), idén nincs magyar résztvevő.

„Ők mindannyain készen állnak a nemzetközi felfedezésre” – fogalmazott Tina Hajon, a European Shooting Stars programigazgatója.

(Cineuropa)

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat