Cristian Mungiu a varsói szerződésről készít filmet Cristian Mungiu a varsói szerződésről készít filmet

Cristian Mungiu a varsói szerződésről készít filmet

A 2009-ben bemutatott Mesék az aranykorból (Povești din epoca de aur / Tales from the Golden Age) folytatása román-lengyel-francia koprodukcióban készül.

A Mesék az aranykorból – A varsói szerződés (nemzetközi címén: Tales of the Golden Age – The Warsaw Pact) című történelmi vígjáték a bukaresti székhelyű, Mungiu vezette Mobra Film, a lengyel Kijora Films és a francia Les Films du Worso együttműködésében készül, Mungiu a forgatókönyvét írja, a rendezői feladatok pedig Ioana Uricarura várnak, aki a 2009-es szkeccsfilm egyik rendezője volt. 

A folytatás is vígjátéki megközelítésben fogja tálalni történelmi témáját: „A vígjáték talán legfontosabb feladata, hogy segítsen szembenéznünk a negatív érzelmekkel és a szörnyűségekkel, és adjon egy keretet, hogy beszéljünk róluk, ahogy kevésbé ijesztőek. A leghatásosabb vígjátékok tragikus helyzetekben bontakoznak ki” – idézi Mungiu és Uricaru közleményét a Variety. Az alkotók „a 80-as évek összetéveszthetetlen hangulatát” ígérik megidézni, amire szerintük az idősebb nézők nosztalgiával, a fiatalabbak kíváncsisággal fognak ráismerni.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat