John Malkovich Temesvárra jön John Malkovich Temesvárra jön

John Malkovich Temesvárra jön

Temesvárra várják a világhírű amerikai filmszínészt: az Európa Kulturális Fővárosa program keretében ezúttal színpadon találkozhat vele a közönség – adta hírül a temesvári rádió.

Júniusban Temesvárra érkezik John Malkovich, akit több mint 70 filmből ismerhet a hazai közönség is, számtalan előkelő filmes elismerés tulajdonosa (kétszer jelölték Oscarra, a Hely a szívemben / Places in the Heart és a Célkeresztben / In the Line of Fire című filmjeiért, utóbbiért BAFTA-jelölést is kapott, akárcsak Az ügynök haláláért / Death of a Salesman és A sötétség mélyénért / Heart of Darkness).

Malkovich ezúttal színpadon lesz látható a Michael Sturminger rendezte, The Infernal Comedy című darabban. A június 23-i előadás a sorozatgyilkos Jack Unterweger valós történetén alapszik. Unterweger börtönben megírt, Purgatórium (Fegefeuer) című önéletrajza 1984-ben bestseller lett, ő maga pedig mindenki meggyőzött arról, hogy megváltozott. Feltételes szabadlábra helyezése után, 1990-ben irodalmi körökben sztárként ünnepelték, ő pedig több (egyes források szerint 9, mások szerint 11–15) prostituáltat megölt Bécsben, Grazban, Prágában és Los Angelesben.

A történet alapján született egy „dráma egy színészre, két szopránra és egy zenekarra”, Malkovich a darab főszerepét alakítja. 2010-ben dokumentumfilm is készült a zenés krimi színfalak mögötti munkálatairól.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat