John Malkovich román karmester lesz John Malkovich román karmester lesz

John Malkovich román karmester lesz

Az amerikai színész az időskori Sergiu Celibidachét alakítja egy életrajzi filmben.

A The Yellow Tie (kb. Sárga nyakkendő) forgatása már meg is kezdődött Bukarestben, a rendező maga a karmester fia, Serge Ioan Celebidachi, aki a forgatókönyv társszerzője is James Olivier-vel egyetemben, úgyhogy biztosan egy korrekt, mértéktartó, elfogultságmentes alkotást láthat majd a nagyérdemű. Ben Schnetzer alakítja a legendás karmester fiatalkori énjét, mellette olyan nagyágyúk is felbukkannak majd a filmben, mint pl. Sean Bean vagy Miranda Richardson.

„Nagyon boldognak és megtisztelve érzem magam, lehetőséget kaptam eljátszani a karmester Sergiu Celibidachét”  – nyilatkozta John Malkovich. „Kivételes, egyedi tehetséggel rendelkezett, a klasszikus zene nagy 20. századi látnokai közé sorolják. Kihívásokkal teli, izgalmas utazás lesz megformálni őt a kései éveiben.” – idézi a színészt a Fidelio. Az elmúlt hónap folyamán már fel is vették a film egyik nagyobb jelenetét: a bukaresti Sala Palatuluiban idézték meg azt az 1989-es philadelphiai koncertet, amelyen Celibidache a Müncheni Filharmonikusokat vezényelte. Celibidache egyébként a Berlini Filharmonikusokkal írta be magát a zenetörténetbe: ő volt a legfiatalabb karmester, amelyik ezt a patinás zenekart vezényelte.

S ha már az országban van, Malkovich a világot jelentő deszkákat is meglátogatja: kétszer játssza el a The Infernal Comedy főszerepét Temesváron. Az egyik előadás már le is zajlott, a másikat július 21-én lehet megnézni a Béga-parti város Mihai Eminescuról elnevezett színházában.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat