Belgrádban versenyez az Elfogy a levegő Belgrádban versenyez az Elfogy a levegő

Belgrádban versenyez az Elfogy a levegő

Moldovai Katalin magyar-román koprodukcióban készült elsőfilmje a február 23-án kezdődő, március 3-án záruló belgrádi FEST-en versenyez.

40 országot képviselő, összesen 108 filmet vetítenek a belgrádi FEST 52. kiadása alkalmával hat különböző helyszínen – összegzi a számokadatokat a Film New Europe

A központi versenyprogramban idén 17 film áll rajthoz, köztük az Elfogy a levegő.

„Mindenhol fogy a levegő” – Interjú Moldovai Katalinnal, az Elfogy a levegő rendezőjével

2023. november 10.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, azóta Varsóban is bemutatták, a magyarországi mozik pedig most (a romániai mozik pedig november 24-től) vetítik Moldovai Katalin első nagyjátékfilmjét, aminek címe a sokatmondó Elfogy a levegő. A kortárs oktatás helyzetéről, az erdélyi játékfilmekről és a fogyatkozó levegőről is beszélgettünk Moldovai Katalinnal.

Olvasd tovább  

Moldovai Katalin számos nemzetközi kitüntetéssel elismert elsőfilmjének olyan kihívói vannak, mint Abderrahmane Sissako Black Tea című új filmje, Isabel Coixet Un amor című spanyol filmje, a színészként befutott Xavier Legrand második nagyjátékfilmes rendezése, a Le successeur. A versenyben szokás szerint erős a délszláv jelenlét Siniša Cvetić, Mladen Đorđević, Vanja Juranić, Vlatka Vorkapić és Marko Đorđević egy-egy filmje révén.

A fesztivál életműdíját Želimir Žilnik kapja, akinek az alkotói munkássága több mint öt évtizedet ölel át.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat