A nyomozó kapta a legtöbb díjat a magyar filmkritikusoktól A nyomozó kapta a legtöbb díjat a magyar filmkritikusoktól

A nyomozó kapta a legtöbb díjat a magyar filmkritikusoktól

Átadták a Magyar Filmkritikusok Díjait pénteken Budapesten. A legtöbb díjat A nyomozó, a legjobb filmnek járó B. Nagy László-díjat a Delta nyerte el.

Az MTI közleménye szerint, Bacsó Péter munkásságát életműdíjjal jutalmazták a filmkritikusok, a legjobb női epizódszereplő díját pedig Szirtes Ági kapta A londoni férfi és a Tabló című filmekben nyújtott alakításáért. A Katona József Színház társulatával Ausztráliában vendégszereplő színésznő díját kollégája, Trill Zsolt vette át, aki két díjjal távozott, őt ugyanis a Kaméleon című filmben nyújtott alakításáért tüntették ki. A legjobb főszereplőnek A nyomozó hőse és hősnője bizonyult: Rezes Judit és Anger Zsolt is megkapta a filmkritikusok díját.

A legjobb dokumentumfilmnek járó díjon A süllyedő falu és a Három hiányzó oldal című alkotás osztozott; előbbi Szirmai Márton, utóbbi Schuster Richárd rendezése. A legjobb kisjátékfilmnek járó díjat Császi Ádám vehette át Gyengébb napok című filmjéért.

A legjobb látványterv díját Rajk László kapta A londoni férfi című filmért. A legjobb forgatókönyvnek járó díjat Gigor Attila, A nyomozó rendező-forgatókönyvírója kapta, és ő nyerte el a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által támogatott legjobb elsőfilm díját is.

A legjobb operatőrnek járó díjat Pohárnok Gergely vehette át a Fövényóra fényképezéséért. A produceri díjat a Delta című film készítői – Petrányi Viktória producer, Pataki Ági, Kovács Gábor és Susanne Marian koproducer – vehették át. A filmkritikusok különdíját a Von Höffler vagyok című film rendezője, Forgács Péter kapta.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat