A létezés eufóriáját az IDFA is meghívta a programjába A létezés eufóriáját az IDFA is meghívta a programjába

A létezés eufóriáját az IDFA is meghívta a programjába

A 90 éves holokauszttúlélővel, Fahidi Évával készült táncfilm, A létezés eufóriája a rangos Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál válogatásában szerepel novemberben.

Szabó Réka Locarnóban és Szarajevóban díjazott dokumentumfilmjét a november 20. és december 1. között megszervezett Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (IDFA) két válogatásába is meghívták, hívja fel a figyelmet a magyar.film.hu. A létezés eufóriája a Best of Fest (Fesztiválok legjobbjai) válogatás mellett az IDFA legújabb kitekintő programjában, a Still Hurts (Még mindig fáj) elnevezésű, a második világháború közelgő 75. évfordulója alkalmából összeállított szekcióban kapott helyet.

A Tünet Együttes Szabó Réka rendezésében 2015-ben mutatta be a Sóvirág című előadást a Vígszínház Házi Színpadán, a 90 éves Fahidi Éva, és a fiatal táncosnő, Cuhorka Emese főszereplésével. Az egészestés dokumentumfilm az előadás próbafolyamatát követi végig. A létezés eufóriája a Tünet Együttes és a Campfilm koprodukciójában készült.

Az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon az elmúlt években több magyar alkotás is szerepelt, itt versenyzett Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai filmje, A monostor gyermekei és Tuza-Ritter Bernadett alkotása, az Egy nő fogságban.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat