Magyar és román dokumentumfilmeket díjaztak Szarajevóban Magyar és román dokumentumfilmeket díjaztak Szarajevóban

Magyar és román dokumentumfilmeket díjaztak Szarajevóban

A pénteken véget érő Szarajevói Filmfesztiválon már kiosztottak néhány dokumentumfilmes elismerést, többek között Révész Bálint, a Nagyi projekt alkotója is továbbléphet készülő új dokumentumfilmjével.

Mikulán Dávid és Révész Bálint Kix című dokumentumfilmje a cseh Viera Cakanyova Frem című projektjével megosztva nyerte el a Docu Talent Awards-ot, írja a Variety. A Kix 3000 dollárt, a Frem 2000 dollárt kapott pénzjutalomként az elismerés mellé. A Docu Talents from the East nevű szekcióban tíz készülőben levő közép-, illetve kelet-európai alkotást mutattak be.

A Kix egy Sanyi nevű problémás utcagyerek életét követi 8 és 18 éves kora között, ahogy fiatal bajkeverőből közellenséggé válik. Az ELF Pictures gyártásában készülő dokumentumfilm producere Kiss Viki Réka, a vágója Politzer Péter.

A Szarajevói Filmfesztivál keretében volt az első vágás fázisában levő alkotásokat fejlesztő Docu Rough Cut Butique dokumentumfilmes workshop befejező állomása, ahol hat döntős projektet, köztük két magyar és egy román dokumentumfilmet mutattak be. Kőrösi Máté Dívák című dokumentumfilmje a Cat&Docs nevű, 2000 eurós pénzdíjjal járó díjat nyerte el, Dér Asia és Haragonics Sára It's Her Story című alkotását a DOK Leipzig dokumentumfilmfesztiválra hívták meg, Andrei Dăscălescu Holy Father című projektjének bemutatását pedig az amszterdami IDFA vállalta.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat