A 20. TIFF számokban A 20. TIFF számokban

A 20. TIFF számokban

Több mint 93 000-en váltottak jegyet a hétvégén zárult Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál valamelyik filmvetítésére. Ha ehhez hozzáadjuk az ingyenes mesterkurzusok és szakmai találkozók résztvevőit, a közönség száma 100 000 fölé kerekedik Románia legnagyobb filmfesztiváljának idei kiadásán.

A közönség egyértelmű kedvence – nemcsak a leadott szavazatok, hanem a nézőszámok alapján is – a România sălbatică című egészestés dokumentumfilm volt, amelynek négy vetítésére összesen több mint 3500-an ültek be, összegzi a fesztivál sajtóközleménye, amely az idei rendezvénysorozat legnagyobb kasszasikereként Szergej Polunyin bonchidai balettfellépését jelöli meg.

Több mint 3000-en váltottak jegyet a Szenvedélyes szomszédok öt vetítésére, és a toplista a Még egy kört mindenkinekkel, a Perzsa nyelvleckékkel, a fesztiválon ősbemutatóként vetített Perfect necunoscuți-cal és a Gli anni più belli című olasz zárófilmmel folytatódik.

Több mint 40 alkalommal volt teltház, köztük Szabó István Zárójelentésének a vetítésén is.

Az alapcsapat mellett 370 önkéntes segítette a fesztivál megszervezését, a legfiatalabb 15, a legidősebb közülük 40 éves volt. 540 jelentkező közül válogatták ki őket, és nem csak a kolozsvári jelentkezők közül kerültek ki.

A fesztivál vetítései augusztus 5. és 8. között folytatódnak Szebenben, szeptember 17. és 19. között pedig Nagyváradon vetítenek egy filmes válogatást.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat