Újabb prequelt kap a Trónok harca Újabb prequelt kap a Trónok harca

Újabb prequelt kap a Trónok harca

George R.R. Martin A hét királyság lovagja című regényéből is filmadaptáció készül az HBO-nál. Az újabb westerosi történet a Trónok harca eseményei előtt száz évvel játszódik.

A film főszereplője egy furcsa páros: Dunk (Ser Duncan a Magas) és Egg (a majdani Aegon Targaryen). Előbbi egy újdonsült lovag, aki legalább termetével – ha a tapasztalatával nem is – az ellenfelei fölé kerekedhet, Egg pedig az ő kicsinyített mása, aki inkognitóban jön-megy az országban. Az események egy évszázaddal a Trónok harca előtt játszódnak, amikor még a Targaryen dinasztia uralkodik a vastrónról, és az emberek emlékeznek még azokra az időkre, amikor sárkányok röpködtek felégetett városok fölött. Ekkor sincs hiány gonosztevőből, zsarnokból és hatalomvágyó urakból, hősökből és királyi cselszövésekből. 

A film alapjául szolgáló novelláskötet 2015-ben jelent meg, azóta képregény s készült belőle.

Nem ez az első előzményfilm, ami minden idők legsikeresebb HBO-sorozata, a Trónok harcából kiindulva készül: egy korábban bejelentett sorozat főszerepét Naomi Watts játssza, eseményei egy évezreddel korábban játszódnak, de egyelőre csak egy pilot készült elő belőle. Jövőre várható a House of the Dragon című, kilenc részes tévésorozat bemutatója (300 évvel a Trónok harca előtti sztori, a Targaryen ház története), a most bejelentett A hét királyság lovagjának egyelőre nincs bemutató-időpontja.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat