Gopo-díjra jelölték Felméri Cecília filmjét és Hatházi Andrást Gopo-díjra jelölték Felméri Cecília filmjét és Hatházi Andrást

Gopo-díjra jelölték Felméri Cecília filmjét és Hatházi Andrást

Felméri Cecília filmje, a Mátyás, Mátyás a legjobb rövidfilm kategóriában, Hatházi András pedig a Morgen című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplő kategóriában esélyes a Gopo-díjra. A legrangosabb romániai filmes kitüntetéseket március 28-án adják át. (transindex)

A legjobb romániai film díjáért az Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu (r. Andrei Ujică), a Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Şerban), a Marţi, după Crăciun (r. Radu Muntean), a Medalia de onoare (r. Peter Călin Netzer) és a Morgen (r. Marian Crişan) versenyez. Florin Şerban első filmjét rekordszámú, összesen 13 kategóriában jelölték Gopo-díjra.

A legjobb rendező díjára Peter Călin Netzer (Medalia de onoare), Florin Şerban (Eu când vreau să fluier, fluier), Marian Crişan (Morgen), Radu Muntean (Marţi, după Crăciun), Răzvan Rădulescu és Melissa de Raaf (Felicia, înainte de toate) esélyesek.

A legjobb férfi főszereplő kategóriájában Hatházi Andrásnak George Piştereanuval (Eu când vreau să fluier, fluier), Mimi Brănescuval (Marţi, după Crăciun), Victor Rebengiuc-kal (Medalia de onoare) és Yilmaz Yalcinnal (Morgen) kell megmérkőznie. A legjobb női főszereplő címére Ada Condeescu (Eu când vreau să fluier, fluier), Ana Trandafir (Europolis), Maria Popistaşu (Marţi, după Crăciun), Mirela Oprişor (Marţi, după Crăciun) és Ozana Oancea (Felicia, înainte de toate) esélyesek.

Felméri Cecília alkotása mellett a rövidfilmek kategóriájában a Colivia (r. Adrian Sitaru), az Oxigen (r. Adina Pintilie), a Captivi de Crăciun (Iulia Rugină) és a Strung Love (r. Victor Dragomir) versenyez.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat