Andrew G. Vajna: az első feladat feltárni a magyar filmipar helyzetét Andrew G. Vajna: az első feladat feltárni a magyar filmipar helyzetét

Andrew G. Vajna: az első feladat feltárni a magyar filmipar helyzetét

A magyar filmipar jelenlegi helyzetének a felmérését és értékelését tekinti első feladatának Andrew G. Vajna magyar származású amerikai filmproducer, aki a nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztosként tevékenykedik a jövőben.

A filmproducer szombaton közleményben tudatta az MTI-vel, hogy nagy megtiszteltetésnek tekinti a kormány felkérését a magyar filmipar feltérképezésére. A nemzetközi filmgyártásban szerzett több évtizedes tapasztalatára támaszkodva fogja végrehajtani ezt a megbízást – írta.

„Az elkövetkezendő hetek feladata az, hogy a legapróbb részletekig bezárólag felmérjük és értékeljük a magyar filmipar jelenlegi helyzetét és struktúráját. Ez a munka elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki számára átláthatóvá és világossá váljon, hogy hol tartunk most" – szögezte le.

Hozzátette: a cél az, hogy egy összefoglaló tanulmány elkészülte után terv szülessen a magyar film meglévő értékeinek fenntartása mellett a szakma teljes körű megújítására.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága pénteken tudatta: a nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztos lesz Andrew G. Vajna. A tájékoztatás szerint a kormánybiztos feladata a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása lesz, munkáját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segíti majd.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat