Címke: ragályi elemér

Szakmai egyesületet hoztak létre a magyar operatőrök

2021. január 25. – írta

Az egyesület kizárólag szakmai szempontok mentén szerveződik, jelenleg 42 tagot számlál, és azért van rá szükség, mert „a korábbi, operatőröket tömörítő szervezet (Hungarian Society of Cinematographers) független, politikai hatásoktól mentes működése már nem volt biztosítható”.

A tacskó, a nő, a taxis meg a szajré – András Ferenc: Dögkeselyű (1982)

2017. szeptember 2. – írta

Az írott és mozgóképes populáris műfajok közül leginkább a krimi alkalmas arra, hogy a bűn felderítésével egyidőben a társadalom züllöttségének mértékére is fény derülhessen, így a kriminek sosincs hatalmi támogatottsága az önkényuralmi rendszerekben. Egy olyan uralkodó ideológiai szituációban, mint ami a 80-as évek keleti blokkját jellemezte, a bűn kortárs képviseletében kötelezően szabotőrök vagy a nyugati dekadenciából érkezettek kellett szemben álljanak a pártállam kifinomult szaglású nyomozóival ahhoz, hogy a cenzúra ne köhögjön. A Dögkeselyű máig tisztázatlan körülmények között majdhogynem csonkítatlanul kijátszotta az áthallásokra szakosodott kultúrkopók éberségét.

17 év után újra forgat Kern András

2014. június 13. – írta

A Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán készülő Gondolj rám forgatása június közepén kezdődik Budapesten, és 35 napig tart. A 100 percesre tervezett film forgatókönyvét a szerzővel duettben Kern András írta, aki Eszenyi Enikő partnereként egyben a film férfi főszerepét is alakítja. A film a tervek szerint 2015 februárjában kerül a magyar mozikba.

Operatőri Mesteriskola a Korda Filmstúdióban

2011. augusztus 25. – írta

Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér tart mesterkurzust augusztus 28. és szeptember 10. között operatőrhallgatók számára a Budapest Cinematography Masterclass (BMC) képzés keretében Etyeken – tájékoztatták az MTI-t a rendezvény szervezői.

A végéhez közeledik Szabó István új filmjének forgatása

2010. november 26. – írta

Szabó Magda egykori lakhelyéhez közel forgatja az Oscar-díjas Szabó István az írónő híres regényének, Az ajtónak a filmes adaptációját – tudatta az MTI. A forgatást a tervek szerint december közepén fejezik be, a bemutató pedig körülbelül fél év utómunka után következhet.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat