Címke: franciaország

Ellőttem – Edoardo Ponti: La vita davanti a sé / The Life Ahead / Előttem az élet

2020. november 18. – írta

Romain Gary Émile Ajar álnevén írt regényének harmadik filmadaptációjában Momo már nem a kis Arthur nevű esernyőjével keresi a pénzt, hanem kábítószer-kereskedelemmel, a történet napjainkban játszódik, a keserédes, traumáktól terhelt hangulatot pedig egy könnyedebb megközelítés váltja fel. Az új feldolgozás azonban minden újító szándéka ellenére épp a legfontosabb pontokon bukik el.

Magyar és román filmtervek a francia Alpok filmfesztiválján

2019. december 18. – írta

Magyarországról Kocsis Ágnes és Nemes Anna, Romániából Marian Crișan filmrendezők legújabb filmterveit is bemutatják a francia Alpokban a hétvégén kezdődött Les Arcs-i Filmfesztivál szakmai találkozóin. A filmes találkozó idei díszvendége Finnország és a balti államok.

Újabb nő vádolta meg szexuális erőszakkal Roman Polanskit

2019. november 9. – írta

Egy francia nő azzal vádolta meg pénteken Roman Polanskit, hogy megerőszakolta őt 1975-ben Svájcban. Az elmúlt években több nő is azt állította, hogy a francia-lengyel filmrendező - aki ellen egy 13 éves lány megerőszakolásáért elfogatóparancs van érvényben az Egyesült Államokban - szexuálisan bántalmazta.

Román koprodukció tarolt a Lumière-gálán

2019. február 5. – írta

A francia Golden Globe-nak is nevezett Lumière-gálán azt a francia-spanyol-román-amerikai-belga koprodukciót díjazták, amelyen társ-producerként Cristian Mungiu román filmrendező is dolgozott. A Franciaországban dolgozó külföldi újságírók filmes díjait hétfőn adták át Párizsban.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat