Korláttalan látogatói kártyát vezetett be egy francia mozihálózat Korláttalan látogatói kártyát vezetett be egy francia mozihálózat

Korláttalan látogatói kártyát vezetett be egy francia mozihálózat

A több mint 900 teremmel működő UGC-mozihálózat újfajta bérleteket vezetett be. 

Franciaországban még mindig kérdés, hogy hogyan lehetne visszacsábítani a nézőket a mozikba a pandémia okozta törés után, holott a franciák a legsikeresebbek között vannak e téren, 2023-ban több mint 180 millió mozijegyet adtak el országszerte, ami csak 13%-kal kevesebb, mint a 2019-es vagy a 2017-es évben. A filmközpont szerint idén januárban ez a különbség tovább csökkent, már csak 8,6%-kal mentek kevesebben moziba, mint közvetlenül a járvány előtt, hasonló időszakban.

Az aktuális helyzetet tovább árnyalja az amerikai forgatókönyvíró- és színészsztrájk hatása is, hiszen ezekből most kevesebb érkezik a francia mozikba is.

Az UGC Ciné Cité Les Halles, Párizs legnagyobb mozija

Az ország egyik legnagyobb mozihálózata megoldásképpen nagyobb szabadsággal csábítja a látogatóit: a korláttalan látogatói kártya megvásárlója egy éven keresztül, hétköznapokon korlátlan számú alkalommal mozizhat. A bérletnek van csak hétvégékre, fiatalokra és családokra érvényes, valamint operaelőadásokkal kombinált verziója is.

(Le Monde)

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat