Címke: anilogue

Szívfacsarás színesceruzával – Alberto Vázquez: Unicorn Wars / Háború az egyszarvúak ellen

2022. december 13. – írta

Amikor azt olvastam a Háború az egyszarvúak ellenről, hogy „az Apokalipszis most és a Bambi egyvelege”, akkor azt hittem, csak a szerkesztő vicceskedett, de tévedtem. A film tényleg a kettő főbekólintós koktélja, és egyértelmű párhuzamként kezeli mind a kettőt, mind a narratívát, mind a filmnyelvet tekintve, méghozzá véresen profi módon.

A vak és a nyomorék felemelkedése és bukása – Juasza Maszaaki: Inu-oh / Inu-ó

2022. december 7. – írta

Teltházas vetítéssel mutatták be a japán animátorzseni, Juasza Maszaaki legújabb nagyjátékfilmjét a 20. Anilogue fesztiválon: az Inu-ó egy újabb irodalmi adaptáció a rendező karrierjében, és egyúttal mélymerülés a japán kultúrában: a Hideo Furukawa 2017-es regényén, valamint közvetve a legismertebb japán epikus költeményen, a Heike monogatarin alapuló anime a japán heike zenei, illetve nó színházi hagyományokat ötvözi a szivárványos hippi mozgalommal.

13 egészestés filmmel érkezik idén az Anilogue

2022. november 18. – írta

November 23. és 27. között rendezik meg a 20. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált Budapesten. Idén új főhelyszín várja az érdeklődőket: a vetítések nagyrésze a Toldi moziban lesz, a Francia Intézet a családokat várja, az Animált éjnek pedig ismét az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont, ahol három teremben tölthetik az éjszakát filmekkel a megszállott animációrajongók.

Kalamajka Jane – Rémi Chayé: Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary / Calamity, Jane Cannary gyermekkora

2021. december 8. – írta

Rémi Chayé második nagyjátékfilmje Calamity Jane, a hírhedt vadnyugati vagány elképzelt gyermekkorát dolgozza fel. A francia-belga gyártású, 2- és 3D-s technikával készült másfél órás animáció elnyerte a 2020-as Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Kristálydíját, és felkerült a 2021-es Oscar-shortlistre is, magyarországi bemutatójára pedig az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon került sor.

Gyerekeket és felnőtteket is vár jövő héten a 19. Anilogue

2021. november 19. – írta

November 24. és 28. között rendezik meg a 19. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált Budapesten. A gyereknek és a felnőtteknek szóló animációs filmvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Art+Cinemában és a Francia Intézetben várják az érdeklődőket.

Ugyanazt a filmet díjazta az Anilogue zsűrije és közönsége

2020. november 30. – írta

A rövidfilmek versenyében Dina Velikovskaya Kötelékek (Ties) című filmje elnyerte a zsűri Best of Anilogue díját és a közönségdíjat. A gyerekeknek készült animációk versenyének győztese Aliona Baranova Falevél (Leaf) című animációja. Orosz Judit Odakint című alkotása a gyermekfilmes zsűri külön elismerésében részesült.

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat