Utolsó pillanatban zeneszerzőt vált az új Bond-film, Hans Zimmer menti a produkciót Utolsó pillanatban zeneszerzőt vált az új Bond-film, Hans Zimmer menti a produkciót

Utolsó pillanatban zeneszerzőt vált az új Bond-film, Hans Zimmer menti a produkciót

A Gladiátor (Gladiator) és A Karib-tenger kalózai (Pirates of the Caribbean) filmzenéjének szerzője, Hans Zimmer dolgozik a Nincs idő meghalni (No Time to Die) című 25. James Bond-filmen - osztotta meg értesülését a Variety.com.

A hollywoodi szaklap által idézett források szerint Zimmer az eredetileg felkért Dan Romertől vette át a feladatot. A Bond-produkciótól az amerikai zeneszerző állítólag „alkotói véleménykülönbségek” miatt távozott decemberben.

A Daniel Craig főszereplésével forgatott Nincs idő meghalni utómunkái jelenleg Londonban zajlanak. Cary Fukunaga, a film rendezője tavaly nyáron vonta be a munkában Romert, akivel korábban a Hontalan fenevadak (Beasts of No Nation) és A mániákus (Maniac) című produkcióin dolgozott.

Zimmer az idén a mozikba kerülő Wonder Woman 1984, a Top Gun: Maverick és a Dűne című filmek zenéjével is adós még, ezért a Variety.com szerint segítség nélkül valószínűleg nem tudja majd befejezni a Bond-film zenéjét. A lap szerint a szóba jöhető munkatársak között lehet Benjamin Wallfisch, akivel Zimmer a Szárnyas fejvadász 2049-en (Blade Runner 2049) dolgozott, vagy Lorne Balfe, aki az Ad Astra - Út a csillagokba (Ad Astra) produkcióját mentette ki a bajból tavaly.

A tervek szerint a filmzenét február közepére fel kell venni, mivel a filmet április 10-től forgalmazzák

A Bond-produkció egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, és Zimmer sem szólalt meg. Korábbi Bond-filmek zeneszerzői közül David Arnold, aki a Casino Royale és a Quantum csendje (Quantum of Solace) zenéjét komponálta, megerősítette, hogy ezúttal nem ő dolgozik a filmzenén.

A Nincs idő meghalni az első olyan Bond-film a produkciók 58 éves történetében, amelynek zeneszerzőjét az utómunkák során cserélték le. Hans Zimmer eddig 11 Oscar-jelölést kapott filmzenéiért, 1994-ben Az oroszlánkirályért (The Lion King) el is nyerte az amerikai filmakadémia díját.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat