Új filmes tévécsatorna indulhat Romániában Új filmes tévécsatorna indulhat Romániában

Új filmes tévécsatorna indulhat Romániában

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tegnap működési engedélyt bocsátott ki egy új, kizárólag román filmek sugárzásával foglalkozó kábeltévé, a CineMaraton részére.

Az új adót a Digital Cable Systems hozná létre, és saját országos kábeltévé-rendszere, a DCS műsorcsomagjában, illetve a szintén hozzá tartozó platformon, az Akta Telecomon sugározná.

A tematikus csatorna szerkesztősége a tervek szerint az Argeş megyei Câmpulungban lesz. A műsorsávban lesznek filmek előtt sugárzott, rövid interjúk (CineInterviu), ötperces filmösszegzők (CineRezumat), de a szerkesztők interaktív műsort is terveznek: a CineŞtie a nézők filmes műveltségét fogja tesztelni. A CineMaraton tartalmának 30,6%-át állítja elő önállóan, a fennmaradó 69,4%-ot román filmek teszik majd ki – írja a Mediafax.

A CNA adatai szerint az új tévécsatona indításához 23 000 euró értékben vásároltak felszerelést, a saccolt működési költség pedig évi 60 000 euróra rúg, amely a működtető tervei szerint reklámköltségből és saját műsorok eladásából fog befolyni.

A CNA korábban hét licencet bocsátott ki filmeket sugárzó tévécsatornák részére, ezek közül három adó – Pro Cinema, Film+Cz (Film+Adria), Digi Film – játékfilmes, négy pedig – Digi Life (Life Channel), Digi World (World Channel), Digi Animal (Animal World Channel), DQO – dokumentum- és ismeretterjesztő filmes tartalmat sugároz.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Friss film és sorozat