Szabó István az Anonimul díszvendége Szabó István az Anonimul díszvendége

Szabó István az Anonimul díszvendége

Szabó István Oscar-díjas rendező lesz az Anonimul nemzetközi filmfesztivál díszvendége, amelyet augusztus 9. és 18. között rendeznek meg.

A fesztivál helyszíne a Duna-deltában fekvő Szentgyörgy (Sfântu Gheorghe) település. Augusztus 9-én, a nyitóünnepségen adják majd át a magyar rendezőnek az Anonimul Trófeát, ami életműdíjnak felel meg – közölték a szervezők az MTI-vel.

A szervezők közlése szerint a fesztivál nézői a rendező jelenlétében láthatják Szabó István néhány világhírű filmjét, így például az 1982-ben a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat elhódító Mephisto című alkotást vagy a Redl ezredest, amely 1985-ben megkapta a cannes-i filmfesztivál zsűridíját. A magyar rendező mesterkurzust is tart a fesztivál idején.

A független filmesek támogatására alapított nemzetközi fesztivál az idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Három kategóriában szerveznek versenyt, így a benevezett nagyjátékfilmek, valamint az animációs és a fikciós rövidfilmek közül válogatja ki a zsűri a legjobb alkotásokat.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat