Rendszeressé válik a Csíki Mozi programja Rendszeressé válik a Csíki Mozi programja

Rendszeressé válik a Csíki Mozi programja

Ezentúl csütörtöktől vasárnapig minden héten lehet mozizni Csíkszeredában.

Az eddig csak különleges alkalmakon, fesztiválokon benépesülő Csíki Mozi mostantól rendszeresen üzemelni fog – számol be a Hargita Népe. Ma például az új Pókember-mozit lehet megnézni magyar szinkronnal, holnap A világ legrosszabb emberét vetítik román felirattal, az ünnepi hétvégén pedig még a Clifford, a nagy piros kutya című családi mozira is beülhetnek a csíkiak. A további programról egyelőre a Csíki Mozi facebook-csoportjában lehet tájékozódni, de a mozinak készül a saját honlapja.

A város 2021. júniusi önkormányzati ülésén a csíkszeredai testület elfogadta, hogy a Csíki Mozi ügykezelését a város átadja a Pro Cultura Siculi Fejlesztési Egyesületnek. Szerdai sajtótájékoztatóján Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere kifejtette, a nyári időszak a mozi szempontjából próbaidőszak lesz a mozi számára: „Elindítjuk a Csíki Mozit rendszeres heti programmal. Örülünk annak, hogy a Csíki Mozi kedvelői már itt, városunkban is nagy vásznon tudnak megtekinteni játékfilmeket, blockbustereket, rajzfilmeket vagy helyenként olyan kultikus filmeket, amelyek nem találhatók meg a tévében”.

A mozi tevékenységének koordinátora Antal Sándor, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csíki moziba hatéves korig ingyenes a belépés, 6–18 éves korig 15, felnőtteknek 20 lej. Filmbemutató, premier esetén 25 lej lesz a belépő. A vetítések mellett továbbra is lesznek más jellegű kulturális események a teremben, emellett a kétnyelvűségre is fokozottan figyelni fognak – derült ki.

(hargitanepe.ro)

 

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat