Böngészhető a 3. Filmszereda programja Böngészhető a 3. Filmszereda programja

Böngészhető a 3. Filmszereda programja

Összeállt a szeptember 23. és 29. között megszervezett harmadik Filmszereda programja. A Székelyföldi Mozgókép Fesztivál naponta több filmmel várja a filmrajongókat a Csíki Moziba, esténként, „főműsoridőben” egy-egy friss magyar játékfilmet tűz műsorra, de román újdonságokkal, gyermekeknek szóló alkotásokkal és Oscar-díjas filmmel is készül.

A hétfői, nulladik napon egy emberkereskedelemről szóló román komédiával, a Megteszed, vagy hallgatsz (Taci sau faci) című filmmel indul a szemle, a közönségtalálkozón Iura Luncașu rendező és a film két szereplője is jelen lesz.

Látható lesz Szőcs Petra Déva című Erdélyben forgatott első nagyjátékfilmje, Reisz Gábor Rossz versek című filmje, Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása, a Napszállta, Nemes-Jeles László rendezése, amelyet a főszereplő, Jakab Juli is elkísér a fesztiválra, vetítik a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című tinithrillert is a rendező, Schwechtje Mihály jelenlétében, Nagypál Orsi Nyitva című filmje és Kárpáti György Mór Guerilla című filmje is szerepel a műsorban.

A csíkszeredai nézők nagyvásznon láthatják a legutóbbi Oscar-szezonban három díjat nyert Zöld könyvet (Green Book) és Terry Gilliam évtizedekig készülő opusát, Az ember, aki megölte Don Quijotét (The Man Who Killed Don Quixote) című filmet.

A 3. Filmszereda - Székelyföldi Mozgókép Fesztivál programja ide kattintva olvasható.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat