Magyar filmek versenyeznek Európa-szerte Magyar filmek versenyeznek Európa-szerte

Magyar filmek versenyeznek Európa-szerte

A Liza, a Délibáb és Az erdő Prágába megy, Pozsonyban nyolc filmet mutatnak be, Vilniusban öt magyar film versenyez a közeljövőben.

Ma kezdődik Prágában a Febiofest, amelynek Új Európa című versenyprogramban Ujj Mészáros Károly személyesen mutatja be a Liza, a rókatündért. A filmnek 12 vetélytárssal kell „megküzdenie”. Hajdu Szabolcs Délibáb, továbbá Tolnai Szabolcs vajdasági rendező Az erdő című magyar- szerb koprodukcióban készült drámája is látható lesz a rangos cseh filmfesztiválon – közölte ma a Magyar Filmunió.

Pozsonyban március 20-án kezdődik a Febiofest. Novák Erik Fekete leves, Pálfi György Szabadesés és Zomborácz Virág Utóélet című játékfilmjei kaptak meghívást a seregszemlére. Szlovákia népszerű filmünnepén a visegrádi négyekből érkező rövidfilmek is versenyeznek. Magyarországról Szőcs Petra A kivégzés, Lakos Nóra Hét bőrönd, Dombrovszky Linda Hetvenes, Fabricius Gábor Sintér és Szemző Tibor Vágy, hogy indiánok lehessünk című alkotásai kaptak meghívást.

Vilniusban szintén ma kezdődik a nagyvilág friss filmtermését felvonultató nemzetközi filmfesztivál, amely idén ünnepli 20. születésnapját. Litvánia legnagyobb filmfesztiválján az Új Európa – Új Nevek versenyprogramban mutatkozik be Zomborácz Virág Utóélet és Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmje. A rövidfilmek versenyében Fabricius Gábor Sintér, Bucsi Réka Symphony No. 42 és Szőcs Petra A kivégzés című rendezései indulnak. A tavalyi évben mintegy 100 000 nézőt vonzó litván filmfesztivál díjairól nemzetközi zsűri dönt. A fesztivál filmválogatását a főváros mellett további 4 nagyvárosban is műsorra tűzik a következő hetekben.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat