Harry Potter vs. Hari Puttar Harry Potter vs. Hari Puttar

Harry Potter vs. Hari Puttar

Egy újdelhi-i bíróság elutasította egy nagy hollywoodi filmstúdió keresetét, miszerint az indiai Hari Puttar film címe túlságosan hasonlít a világszerte népszerű varázslótanonc nevéhez – mondta az indiai producerek ügyvédje az AFP francia hírügynökségnek. Az indiai alkotás ezek után még a héten a mozikba kerülhet.

A Harry Potter-könyvek megfilmesítési jogait birtokló Warner Bros. keresetét elutasították, mivel az amerikai stúdió már 2005 óta tudta, hogy ez lesz az indiai film címe – mondta az ügyvéd. A Hari Puttar bemutatóját a jogi vita miatt halasztották el az indiai producerek, de most, hogy döntés született, már pénteken a mozikba kerülhet.

A bollywoodi alkotás egy tíz éves indiai kisfiúról szól, aki családjával Angliába költözik. A történet azonban inkább egy másik amerikai cég Reszkessetek, betörők című filmjéhez hasonlít. Harit és egy unokatestvérét otthon felejtik, amikor a család kapkodva nyaralni indul. A kisfiú később elfog két betörőt, miközben édesanyja kalandos úton indul otthon hagyott gyerekéért.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat