Meghalt Harry Potter nagybácsija Meghalt Harry Potter nagybácsija

Meghalt Harry Potter nagybácsija

Elhunyt a brit színészlegenda, Richard Griffiths. A többek közt Harry Potter nagybátyjának szerepét alakította színészt 65 éves korában, szívműtét szövődményei következtében érte ma a halál.

Színészkollégája, a Harry Potter-filmek sztárja, Daniel Radcliffe tisztelgő közleményében úgy fogalmazott, Griffits „több mint szórakoztatóvá” tette a szobát, ahova belépett. A fiatal színész hálásan emlékszik vissza arra, hogy karrierje fordulópontján is segítséget kapott Griffithstől: amikor a varázslótanoncot először kellett megformálnia, majd az Equus című darabban játszott színpadi debütje alkalmával – írja a The Guardian

A brit Nemzeti Színház igazgatója, Sir Nicholas Hytner – aki maga is többször rendezte Griffithst – „barátok hada” siratja a színész váratlan halálát. „Richard Griffiths nem csak az egyik legkedveltebb és legelismertebb brit színész volt, hanem egy a legnagyobbak közül” – idézi a The Guardian. Griffiths egy acélmunkás fia volt, egy észak-angol kisvárosban, Thornaby-on-Teesben született 1947-ben. Gyermekkorában süket szüleinek kellett gondját viselnie. 15 éves korában otthagyta az iskolát, de később színésznek tanult, majd belépett a Royal Shakespeare Companybe. 

Filmes karrierje 1975-ben kezdődött az It Shouldn’t Happen to a Vet című film egyik mellékszerepével. Játszott a Tűzszekerekben (1981) és a Gandhiban (1982), de emlékezetes a Harry Potter-szériában nyújtott alakítása is. 2011-ben felbukkant A leleményes Hugóban, utolsó szerepét pedig a tavaly októberben bemutatott Private Peaceful című brit filmdrámában játszotta.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat