Golden Globe-díjak 2010 Golden Globe-díjak 2010

Golden Globe-díjak 2010

Vasárnap este Los Angelesben átadták a Golden Globe-díjakat. A márciusi Oscarhoz vezető első nagyobb díjátadónak 15 év után először volt házigazdája: Ricky Gervais brit komikus volt az. Egy film sem tarolt, de többen is dupláztak – írja az EST.hu.

Két-két díjjal térhettek haza az Avatar (legjobb filmdráma, legjobb rendező), a Crazy Heart (legjobb főszereplő, legjobb betétdal), a Fel! (legjobb filmzene, legjobb animációs film), a televíziós produkciók közül pedig a Grey Gardens (legjobb minisorozat/tévéfilm, legjobb főszereplőnő minisorozatban/tévéfilmben) és a Dexter (legjobb főszereplő drámai tévésorozatban, legjobb férfi mellékszereplő televíziósorozatban, minisorozatban vagy tévéfilmben) alkotói.

A díjakat átadó sztárok közt olyan neveket találtunk, mint Tom Hanks, Harrison Ford, Jodie Foster, Cher, Kate Winslet vagy Paul McCartney. A hat jelöléssel büszkélkedő Egek ura végül csak egy elismerést tudott díjra váltani: neki ítélték a legjobb forgatókönyvnek járó kitüntetést. A Los Angeles-i Beverly Hilton hotelben Martin Scorsese is átvehetett egy díjat, mellyel egész életművét ismerték el.

A mozis és tévés teljesítményeket egyaránt kitüntető Golden Globe-gálát a Hollywood Foreign Press Association, vagyis a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége szervezi. A gála során hozták nyilvánosságra azt is, hogy a díjakat odaítélő HFPA 100 ezer dollárt adományoz a haiti földrengés áldozatainak javára.

A nyertesek teljes listája itt olvasható.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat