Elhalasztódik a Valan jótékonysági vetítése Elhalasztódik a Valan jótékonysági vetítése

Elhalasztódik a Valan jótékonysági vetítése

A román kormány tegnap este kihirdetett rendkívüli, járványt megelőző intézkedéseivel összefüggésben a Csíki Mozi felfüggesztette az összes márciusi vetítését, köztük a Valan jótékonysági vetítését is.

Mint arról tegnap hírt adtunk, a Valan rendezője, Bagota Béla jótékonysági vetítést kezdeményezett, mitegy hálaképpen a sok segítségért, amelyet a film forgatása során Balánbánya önkormányzatától kaptak. A viszonzó gesztus egy nagy teljesítményű áramfejlesztő generátor vásárlását jelenthetné, erre fordítanák a március 23-ára tervezett vetítés jegybevételét, és a rendező a filmből származott személyes bevételét is felajánlotta.

A rendező, a filmet Romániában forgalmazó Filmtett Egyesület és a vetítésnek otthont adó mozi nem mond le teljesen a jótékonysági vetítésről. „Sajnálattal veszem tudomásul, de egy ilyen helyzetben ez szükségszerű, hatalmas filmfesztiválokat és közösségi eseményeket mondanak le világszerte, hiszen elsősorban az emberek egészsége és biztonsága a fontos. Amint a járvány megszűnik, és feloldják a biztonsági intézkedéseket, a támogató vetítést újra kiírjuk a Csíki Moziban” – fogalmazott Bagota Béla.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat