Animációs műhellyel és kiállítással is készül Nagyváradon a 19. Filmtettfeszt Animációs műhellyel és kiállítással is készül Nagyváradon a 19. Filmtettfeszt

Animációs műhellyel és kiállítással is készül Nagyváradon a 19. Filmtettfeszt

Nagyvárad a hagyományoknak megfelelően 2019-ben is egyik helyszíne a Filmtettfesztnek: a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) székhelyén az október 4. és 6. között zajló vetítések mellett lesz gyermekeknek szóló animációs műhely és megnyílik Kónya Kincső grafikus- és vizuális művész kiállítása is.

A KreatíVAN a PKE képzőművészet szakos diákjaiból megalakult csoport, melynek célja a gyermekek vizuális nevelésének elősegítése. A Filmtettfeszt alatt a gyermekek az egyetem korszerű felszereléseit – fényképezőgépeit, rajzasztalait, animációs programjait – felhasználva készíthetik el a saját rajzfilmjeiket. A műhelymunka október 4-én, pénteken 10 órakor kezdődik.

KreatíVAN

Szintén pénteken, 18 órakor nyílik az egyetem emeleti kiállítóterében Kónya Kincső grafikus- és vizuális művész kiállítása. A békéscsabai születésű képzőművész 2012 és 2017 között végezte el a PKE Képzőművészet-Grafika alap- és Vizuális kommunikáció mesterszakát. Tanulmányai után visszatért szülővárosába, ott folytatja művészeti tevékenységét. A Vizuális kísérletek című kiállításon az elmúlt évek során készült munkáit mutatja be. Alkotásai különböző technikák használatával születnek, gyakori a fotó, a rajz és a digitális megoldások összehangolása, montázsolása.

A PKE dísztermében a Filmgalopp versenyfilmjeit, rövidfilmeket, esténként két-két friss magyar nagyjátékfilmet vetítenek, emellett vasárnap délelőtt 10 órától Ternovszky Béla Macskafogóját, délután négytől pedig a nemrég elhunyt Sára Sándor 80 huszár című 1978-as alkotását tűzték műsorra. Közönségtalálkozó követi pénteken Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve, szombaton pedig Reisz Gábor Rossz versek és Nemes Jeles László Napszállta című filmjeit.

A 19. Filmtettfeszt nagyváradi programja ide kattintva olvasható.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat