Susana
Luis Buñuel
1951
Susana

A Filmtett szerint: 8 10 1

8

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Susana

Színes, mexikói, 86 perc, 1951
Eredeti cím
Susana

Történet

Bunuel ezt a történetet ostobának tekinti. A börtönből megszökött fiatal "bukott nő" menedékre lel egy jómódú polgári család otthonában. Itt, ahelyett, hogy hálával tele meghúzná magát, a lány zűrzavart okoz, az eddig rendben levő családi életben. Természetesen szégyenletes vég vár rá. Bunuel ezt a befejezést nagyon nem szerette. Kedve volt "megajándékozni" a bukott lányt a hacienda birtoklásának jogával. Az éles átmenetek és a jelentősebb főhősök ábrázolásának módja láthatóan megmutatja, mely momentumok a legrokonszenvesebbek a rendező számára.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Férc(film)művek – A filmtörténet zsenijeinek közreműködése ismeretlen fércművekben

Ismeri valaki Tarkovszkij üzbég krimijét vagy Bergman kémfilmjét? Netalán hallott-e arról, hogy Antonioni csatát dirigált egy szégyentelenül pocsék peplumban, amelynek legnagyobb értéke Anita Ekberg dekoltázsának látványa? Az archívumok mélyén meglepően ócska módon összefércelt alkotásokat lehet fellelni, amelyekben a filmművészet legnagyobb alkotóinak nem felismerhető kézjegyeit őrzik.

Tanulmány, 2017. augusztus 18. – írta

„Ez az istentelen igéje…” – Buñuel eretnek „örömhírei”

Különös dolog, de amikor a Vatikán összeállította a legfontosabb vallási filmek listáját, egy olyan rendező moziját is kiválasztották, aki magát ateistának vallotta és filmjeiben permanensen kigúnyolta, sőt fölöslegesnek kiáltotta ki az egyházat. Luis Buñuel Nazarinja (1958) mégis a „hit” kérdéseinek egyik legkifejezőbb darabja és legnagyobb paradoxonja is a rendező „ateista” evangéliumának.

Tanulmány, 2013. augusztus 1. – írta

Don Luis bűnös élete – Luis Buñuel-portré II.

Ott hagytuk abba, hogy Buñuel családostól Amerikába repül szerencsét próbálni. Nos, nem volt az olyan egyszerű, mint a hollywoodi filmekben. Inkább a szerencse tette próbára Buñuelt.

Tanulmány, 2013. július 30. – írta

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

A Filmtett szerint:

8

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat