Ébrenjárók
Miklauzic Bence
2002
Ébrenjárók

A Filmtett szerint: 7 10 1

7

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Ébrenjárók

Színes, magyar, 102 perc, 2002
Magyar cím
Ébrenjárók

Történet

Három ember. Egy város. Egy hosszú éjszaka. A negyvenes évei közepén járó Sándor, miután elbocsátották állásából, elhatározza, hogy mindent maga mögött hagyva saját építésű lakokocsijával nekivág az Adriának. Annának, a cigaretta-reklámlánynak néhány órája van, hogy pénzt szerezzen barátjának, akinek, hogy egy bulin zenélhessen, kenőpénzre van szüksége. Bandit, aki villanyszerelőként dolgozik egy üzemben, ezen az estén szerelés közben megrázza az áram. Szereplőink egyedül vágnak neki az éjszakának, ám útjaik többször keresztezik egymást, míg a film végére egybefutnak.

Ezt írtuk a filmről:

Bergman a Fidzsi-szigeteken – Interjú Miklauzic Bencével és Miklauzic Mártonnal

Együtt hallgattak Sex Pistolst, együtt jártak BBS-filmklubba, és amikor csak lehet, együtt dolgoznak. Harmadik testvérinterjúnkban Miklauzic Bence rendezővel és Miklauzic Márton operatőrrel beszélgettünk arról, milyen volt a híres Simó-osztály, milyen a hollywoodi filmek magyarországi forgatása, és hogyan került Ingmar Bergman a Fidzsi-szigetekre.

Interjú, 2016. január 28. – írta

Túlélni az első napot – Beszélgetés Miklauzic Bencével

Nyilvános beszélgetés Miklauzic Bencével, az Ébrenjárók rendezőjével az Utolsó Csepp Fesztiválon (Budapest, 2002. november).

Interjú, 2003. február 15. – írta

Feszült társadalomrajz 220 volton – Miklauzic Bence: Ébrenjárók

Miklauzic Bence első játékfilmjében a realista igényű társadalomrajz mágikusnak nevezhető történésekkel dúsul fel. A típusokat eljátszó színészek gyakran színházi térben mozognak, őket ellenpontozza Bandi, az örök filmes bohóc öntörvényű figurája.

Kritika, 2002. október 15. – írta

Fiatal filmesék – A 33. Magyar Filmszemle játékfilmjeiről II.

A sajtó-akkreditációs kálvárián magát sikerrel átverekedő újságíró végre felszusszanhat a Corvin mozi Jávor termében. Csütörtök délelőtt elkezdődik, és kedd délutánig tart a filmáradat, napi öt-hat játékfilm kerül terítékre, akárcsak egy királyi lakomán, mely egy hétig is eltarthat és az egyik fogás a másikat éri. És azt látni, hogy a tavalyi csoda folytatódik, legalábbis ami a fiatal filmesek áttörését illeti. A tavalyi Moszkva Tér és a Macerás ügyek után most újabb fiatal filmek születtek.

Beszámoló, 2002. március 15. – írta

„Nem tudod kivonni magad” – Interjú Miklauzic Bence filmrendezővel

Miklauzic Bence a neves Simó-osztályban végzett. Azóta egy sikeres nagyjátékfilm, a 2002-ben készült Ébrenjárók és több televíziós munka (A harmadik fiú; Állhatatosság) kötődik a nevéhez, nemsokára pedig újra egészestés mozifilmet forgat. A Filmtett az új munkáról is kérdezte, de szóba jött az életműépítés, az érzelgősségtől való félelem és Chris Tucker Csúcsformában című filmje is.

Interjú, 2007. november 15. – írta

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

A Filmtett szerint:

7

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat