Ülj be a Hat hét premier előtti vetítésére Kolozsváron! Ülj be a Hat hét premier előtti vetítésére Kolozsváron!

Ülj be a Hat hét premier előtti vetítésére Kolozsváron!

Egy héttel a magyarországi mozipremier után Erdélyben is meg lehet nézni Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmdrámáját.

Ma este 8 órai kezdettel a kolozsvári Győzelem moziban, jövő szerdán, április 5-én a Művész moziban, szintén este 8 órától lehet premier előtti vetítésen megnézni a Hat hét című magyar filmet. A szerdai vetítést követő online közönségtalálkozón a film rendezője és forgatókönyvírója, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté válaszol a nézők kérdéseire. A két kivételes alkalom után mindkét mozi rendszeres vetítéseket is műsorra tűzött.

A román nyelven feliratozott film április 7-én kerül hivatalos moziforgalmazásba Romániában: Sepsiszentgyörgyön a Művész mozi by Cityplex, Maroshévízen a Cinema Călimani 3D, Temesváron a Győzelem mozi tűzte műsorra. Az aradi Művész moziban egyszeri vetítésen lehet megtekinteni április 7-én, és a Maros Megyei Múzeum is beütemezett egy egyszeri vetítést Marosvásárhelyen, április 13-án, 18 órától. A film április 13-án debütál Csíkszeredában a Csíki moziban, később rendszeres vetítéseken is nézhető lesz.

„90 százalék a casting, a másik 90 pedig a forgatókönyv” – Interjú Szakonyi Noémi Veronikával és Vincze Máté Arturral, a Hat hét alkotóival

2022. október 15.

Az idei Filmtettfesztet nyitó Hat hét kapcsán beszélgettünk a film rendezőjével, Szakonyi Noémi Veronikával, és forgatókönyvíró párjával, Vincze Máté Arturral a film születéséről, a nyílt örökbefogadásoknál bevezetett hat hetes törvényről, dokumentum- és játékfilmes formák közötti átjárhatóságról, pingpongról és papagájokról. (A cikkben spoilerek lehetnek!)

Olvasd tovább  

A Hat hét főszereplője egy lobbanékony középiskolás, Zsófi, aki örökbe adja újszülött gyermekét egy régóta várakozó párnak. A szülést követően azonban kétségek merülnek fel benne. A magyar törvények szerint hat hete van, hogy meggondolja magát.

A szarajevói versenyprogramban debütált és számos másik nemzetközi filmfesztiválon sikerrel vetített film Szakonyi Noémi Veronika első egészestés alkotása, főszerepét Román Katalin játssza. A film producere Romwalter Judit, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Hargittai László és Vághy Anna, zenéjét Sperling Andor szerezte. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat