Születésnapi Friss Levegő Születésnapi Friss Levegő

Születésnapi Friss Levegő

Kocsis Ágnes első játékfilmjével ünnepli 50. születésnapját a Kritikusok Hete, a cannes-i filmfesztivál párhuzamos programja.

Idén 50 éves a francia filmkritikusok szövetsége által alapított Kritikusok Hete, mely májusban évről-évre a cannes-i filmfesztivál párhuzamos programjaként a legizgalmasabb első és második játékfilmeket vonultatja fel.

A születésnap alkalmából világszerte sokszínű programokra kerül sor egész évben. A napokban a La Rochelle-i nemzetközi filmfesztiválon látható válogatás a Kritikusok Hetén indult filmekből. Agnieszka Holland első játékfilmje mellett Kocsis Ágnes Friss levegő-jét is műsorra tűzi a közkedvelt franciaországi filmfesztivál.

Kocsis Ágnes 2006-ban készült játékfilmrendezői debütálása a 37. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb elsőfilm díját, majd a nemzetközi közönségnek Cannes-ban mutatkozott be kiugró sikerrel. Azóta a Friss levegő több mint száz nemzetközi filmfesztiválra kapott meghívást, rangos díjakban részesült és az Európai Filmakadémia az „Év Felfedezettje” díjra jelölte.

A La Rochelle-i filmfesztivál gyerekeknek szóló programja Tóth Pál Éjszakai horgászat és Kicsi rigó című animációit is műsorra tűzi, mindkét alkotás a Paja Film gyártásában készült és számos külföldi filmfórumra kapott meghívást a közelmúltban.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat