Összefogtak a nagy európai köztévék az amerikai netes tartalom ellen Összefogtak a nagy európai köztévék az amerikai netes tartalom ellen

Összefogtak a nagy európai köztévék az amerikai netes tartalom ellen

Szövetséget kötött a francia France Télévisions, az olasz RAI TV és a német ZDF: koprodukciókkal ellensúlyoznák az amerikai internetes tartalomszolgáltatók térnyerését.

Közös közleményük szerint innovatív, nagy horderejű, az európai és a nemzetközi nézőközönség érdeklődésére számot tartó sorozatok gyártását tervezik. Az európai közszolgálati csatornák évi 14 milliárd eurót fektetnek saját tartalmak gyártásába, míg a Netflix csak 7 milliárdot, mutatott rá a France Télévisions vezérigazgatója, Delphine Ernotte Cunci. Az elöljáró felszólította az európai köztévéket, hogy egyesítsék erőiket a fajsúlyosabb nemzetközi jelenlét érdekében.

Az egyezség értelmében a szövetség tagjai külső cégeket is bevonhatnak koprodukciós partnerként a tartalomgyártásba, a közvetítési jogokról viszont nem mondhatnak le.

Eddig három koprodukciós projekt áll előkészítés alatt. A Leonardo című, Leonardo da Vinciről szóló sorozatot a Lux Vide és a Beta Film a RAI, a ZDF és France Télévisions megrendelésére gyártja.

A Mirage című Dubaiban játszódó kémsorozat fejlesztői Benedicte Charles, Olivier Pouponneau és Franck Philippon, koprodukciós partnerei a francia Lincoln TV, a kanadai Cineflix és a Wild Bunch Germany, megrendelője pedig a France Télévisions és a ZDF.

Az Eternal City című sorozat cselekménye pedig egy fiatal francia sztár meggyilkolása körül forog, Rómában, az ’50-es, ’60-as években, gyártója az Aurora TV, a Fearless Mind és a Banijay Studios France, megrendelője pedig a RAI és a France Télévisions. (Variety)

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat