Operation Sámán címmel készül Dyga Zsombor következő filmje Operation Sámán címmel készül Dyga Zsombor következő filmje

Operation Sámán címmel készül Dyga Zsombor következő filmje

2025-ben érkezhet a mozikba a Köntörfalak rendezőjének új alkotása: az Operation Sámán című akciófilm témája egy különleges hadművelet.

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 1,7 milliárd forint támogatást szavazott meg az Operation Sámán munkacímmel készülő mozifilm gyártására. A produkció a Honvédelmi Minisztérium szakmai támogatásával készül, és egyedi kormányhatározat alapján további 1,067 milliárd forint támogatásban is részesül – közölte ma délelőtt az NFI.

Az akciófilm megtörtént események alapján készül a Szupermodern Stúdió gyártásában Horváth Áron forgatókönyvéből, Dyga Zsombor rendezésében, Lajos Tamás producer vezetésével. A film bemutatja, amint a Magyar Honvédség több mint 500 embert – köztük majdnem 200 gyermeket – kiszabadít egy ostromlott nagyvárosból. 

Dyga Zsombor (fotó: Hujber Balázs)

„Filmünk a valóságból inspirálódva fiktív azaz kitalált, játékfilmes elemekkel színezi azt, és a cselekmény középpontjába egy magyar orvosnőt helyez. A történet során párhuzamosan fut és összefonódik a magyar katonák önfeláldozó küzdelmének szála a háborús városból kijutni próbálók elkeseredett menekülésével. A fináléban az apokalipszisbe süllyedő repülőtéren nincs már törvény, nincs rend – a magyar katonák kitartása, hősiessége és embersége dönt életről és halálról” – idézi a közlemény az alkotók cselekményösszefoglalóját.

Az Operation Sámán operatőre Dobos Tamás, vágója Barsi Béla és Hack Júlia, látványtervezője Hujber Balázs, jelmeztervezője Donkó László. A Honvédelmi Minisztérium szakmai támogatást nyújt a filmhez. 

A forgatás augusztus elején kezdődik, főként magyarországi helyszíneken, és a filmet a tervek szerint 2025 őszén láthatja a hazai mozik közönsége – áll a sajtóközleményben.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat