Megnyílt a IV. Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórum forgatókönyv-pályázata Megnyílt a IV. Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórum forgatókönyv-pályázata

Megnyílt a IV. Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórum forgatókönyv-pályázata

Van egy nyerő ötleted egy gyerekfilmhez vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz a IV. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumra, ahol szakmai zsűri értékeli a filmterved, producerekkel, rendezőkkel találkozhatsz és a legjobbak pénzdíjat nyernek!

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál 2023-ban negyedik alkalommal rendezi meg a Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumot, azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film- és sorozat terveik bemutatására, valamint, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket.

A pitchfórumra élőszereplős, vagy animációs egész estés filmes terveket, illetve élőszereplős vagy animációs sorozat terveket várnak. A rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyv terveket a zsűri és a diák közönség is díjazza.

A pitchfórum menete: a beérkezett pályázatok közül várhatóan 5 filmtervet és 5 sorozat tervet választ ki az előzsűri. A döntősök a pitchfórumon meggyőzhetik a rangos filmes szakemberekből és a diákokból álló zsűrit, valamint a közönséget a tervükről. A legjobb forgatókönyv terv vagy sorozat ötlet 300 000 forintos díjat nyer.

Így tudsz jelentkezni projekteddel:

  • 3 soros logline Word vagy PDF formátumban
  • legfeljebb 3 oldal terjedelmű szinopszis Word vagy PDF formátumban
  • a nyitójelenet vagy a legjobb jelenet forgatókönyve, legfeljebb  2 oldalban, Word vagy PDF formátumban
  • vizuális koncepció (moodboard) jpg vagy PDF formátumban
  • írói CV / Ha nincs, motivációs levél Word vagy PDF formátumban
  • nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogát

A pályázat hatádideje 2023. május 31. éjfél, a pályázati anyagot e-mail csatolmányként kell elküldeni a következő email címre: gyerekfilmpitch@gmail.com

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és email címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A Pitch Ffórumon való részvételre a projekt írója pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes, a beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezelik. Több információ a www.cinemira.hu honlapon található.

(közlemény)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kolozsváriak! A TIFF egyik helyszíne az ún. Cercul Militar, a Victoria/Győzelem mozi mellett található faszékes terem, amit a hadsereg ad bérbe a fesztiválnak. Évek óta küszködünk a magyar megnevezésével. Te melyikre szavazol?

Szavazó

Kolozsváriak! A TIFF egyik helyszíne az ún. Cercul Militar, a Victoria/Győzelem mozi mellett található faszékes terem, amit a hadsereg ad bérbe a fesztiválnak. Évek óta küszködünk a magyar megnevezésével. Te melyikre szavazol?

Friss film és sorozat