Meghalt Carl Weathers Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

A Rocky-filmek, A ragadozó (Predator), A mandalóri (The Mandalorian) és több tucatnyi másik mozi- és tévéfilm sztárja 76 éves volt.

1948. január 14-én született New Orleansban. Sikeres futballkarrierjét a 70-es évek elején színészi pályára váltotta. Fél évszázados pályafutása során több mint 75 filmben és tévésorozatban játszott.

Tévésorozatok apró mellékszerepeivel kezdte, 1975-ben felbukkant két Arthur Marks rendezte „blaxploitation” (Friday Foster, Bucktown) kis mellékszerepeiben, de az áttörést Irwin Winkler és Robert Chartoff producerek döntése jelentette, akik ráosztották a Rocky (1976) legfontosabb mellészerepét, eljátszhatta Apollo Creedet. A következő Rocky-filmekben is ő maradt Creed, míg a Rocky IV-ben (1985) meg nem halt a szereplő.

Lét és Időt – Sylvester Stallone: Rocky Balboa

2007. április 15.

Vajon emlékszik-e még valaki a hetvenes években megjelent, a nyolcvanasban felvirágzott, a kilencvenes években barokkosan túlburjánzott és azóta csendesen elhalt klasszikus akciófilmekre? A legyőzhetetlen hős másfél órás, oly könnyűnek látszó, végül az utolsó nagy leszámolásban csúcsosodó küzdelmére? Rambo, John McClane, James Braddock, a Steven Seagal-összes öröksége valahogy kiesett a kortárs hollywoodi mainstreamből.

Olvasd tovább  

Weathers következő emlékezetes szerepét Arnold Schwarzenegger oldalán játszotta A ragadozóban (Predator), majd a film producere, Joel Silver ráosztotta az Action Jackson (1988) címszerepét – ez volt Weathers első főszerepe. A film megbukott a pénztáraknál, és a kritikusok sem szerették. Sikeresebb volt viszont a négy Az éjszaka árnyai (Heat of the Night) film a 1990-es években, valamint a Happy, a flúgos golfos (Happy Gilmore, 1996) című Adam Sandler-vígjáték.

Legutóbbi jelentős szerepe A mandalóri (The Mandalorian) című, a Csillagok háborúja spinoff-tévésorozatának Greef Kargája volt három évadon keresztül, de Weathers két epizód rendezőjeként is beszállt a projektbe. 

Carl Weathers 2024. február 1-jén halt meg, a hírt a családja közölte: „Carl kivételes ember volt, aki különleges életet élt. Filmes, televíziós, művészi és sporttevékenysége kitörölhetetlen nyomot hagyott és elismerésnek örvend világszerte, több generáción.”

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat