Közel 17 ezren nézték meg az új Reisz Gábor-filmet Közel 17 ezren nézték meg az új Reisz Gábor-filmet

Közel 17 ezren nézték meg az új Reisz Gábor-filmet

16 952 néző látta a Magyarázat mindenre című filmet, közölte ma délután a forgalmazó. A Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint ez volt a harmadik legnézettebb film a hétvégén Magyarországon.

Reisz Gábor harmadik egészestés alkotása ezzel lekörözte a Fűrész (Saw) franchise 10., listavezető fejezetét, valamint a hétvégi toplistán második helyet elfoglaló Az alkotót (The Creator), egyúttal ez az egyetlen magyar film a tízes toplistán.

Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest realista képet egy kettészakadt országról. Nyár van Budapesten. A gimnazista Ábelnek az érettségire kellene készülni, de épp most ébredt rá, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába. Janka jó tanuló, a vizsga miatt nem kell izgulnia, viszont ő is reménytelenül szerelmes, csak éppen a történelemtanárukba, Jakabba. Jakabnak családja van, pedagógusként próbál túlélni Magyarországon, és korábban már összetűzésbe került Ábel konzervatív apjával. A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik, ő pedig valahol a két oldal között áll, mindennek a kellős közepén, és még mindig szerelmes.

A Magyarázat mindenre ősbemutatója a velencei fesztivál Orizzonti szekciójában volt, szeptember elején. A zsűri a szekció fődíjával jutalmazta az alkotást.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenced az idei Oscar-jelöltek közül?

Szavazó

Melyik a kedvenced az idei Oscar-jelöltek közül?

Friss film és sorozat