Harmadik Golden Globe-ját sem veszi át Woody Allen Harmadik Golden Globe-ját sem veszi át Woody Allen

Harmadik Golden Globe-ját sem veszi át Woody Allen

Woody Allen soha nem megy el díjátadókra, négy Oscarját és két Golden Globe-díját sem vette át személyesen. A következő Golden Globe-gálán Allen egykori alkotó- és élettársa, Diane Keaton veheti át helyette a díjat.

Filmjeinek népszerű főszereplője, korábbi élettársa, Diane Keaton veheti át Woody Allen életműdíját a Golden Globe-gálán amerikai sajtójelentések szerint.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete (HFPA) szeptemberben jelentette be, hogy a 78 éves rendező-forgatókönyvírónak ítélte oda a Cecile B. DeMille nevét viselő életműdíjat.

Woody Allen azonban soha nem megy el díjátadókra, négy Oscarját és két Golden Globe-díját sem vette át személyesen. Számtalan jelölése ellenére az Oscar-gálán is csak 2002-ben jelent meg, hogy tisztelegjen városa, a 2001. szeptember 11-i terrortámadás által sújtott New York, a film egyik fővárosa előtt.

Kép a Blue Jasmine című filmből

Eddigi pályája során Woody Allen csaknem 60 filmet készített, legutóbbi munkája, a Blue Jasmine című alkotás Cate Blanchett-tel és Alec Baldwinnal a főszerepben aratott nagy sikert a kritikusok és a közönség körében.

Woody Allen a legendás Annie Hall című filmjébe is beleírta, mennyire utálja a díjazást és a díjátadókat. A filmben 1:22:13 után kerül szóba, hogy Kaliforniában állandóan díjazgatják egymást az emberek, és bizonyára „Adolf Hitler a Legnagyobb Fasiszta Diktátor”.

(MTI)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat