Fiatalok értékrendjére kíváncsi az A mi Kultúránk budapesti rövidfilmfesztivál Fiatalok értékrendjére kíváncsi az A mi Kultúránk budapesti rövidfilmfesztivál

Fiatalok értékrendjére kíváncsi az A mi Kultúránk budapesti rövidfilmfesztivál

A fesztivál pályakezdő, elsősorban diák alkotók animációs és élőszereplős kisfilmjeit várja, amelyekből kiderül, hogy mit jelent számukra az a kifejezés, hogy érték.

A Budapesti Művelődési Központ ötödik alkalommal hívta életre az A mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivált azzal a céllal, hogy elsősorban fiatalok filmes eszközökkel fogalmazzák meg, milyen értékek fontosak számukra a hétköznapokban: „Suli, buli, hobbi, haverok, jövőtervezés, vagy talán a magasabb kultúra, esetleg az alkotás, valami új dolog teremtése?”

A fesztiválra műfaji megkötés nélkül min. 1, max. 30 perces alkotásokkal lehet nevezni animációs és élő szereplős kategóriában május 7-éig. A szervezők 2012 után készült filmeket várnak, amelyeknek legalább egy alkotója 1992 után született. Nevezési díj nincs.

5. A mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivál, 2023

„Idén, Budapest 150. évfordulójának tiszteletére Budapest kulturális sokszínűségét bemutató kisfilmeknek külön kategóriát szentelünk, Budapest Kult címen” – idézi a fesztivál közleménye Oláh Sándort, a fesztivál főszervezőjét.

A beérkezett pályamunkákat három fős zsűri véleményezi: Kecskés Karina színésznő, Módy Luca storyboard-rajzoló, illusztrátor és Papp Máté, a tavalyi AMiK legjobb rendező kategóriájának nyertese.

„A filmművészet a legösszetettebb művészeti ágazat, színészként számomra a legnagyobb kihívás és örömforrás is egyben – idézi a közlemény Kecskés Karinát. – Nagyon izgalmas számomra, hogy a Budapesti Művelődési Központ szervezése által létrejött rövidfilm fesztivál zsűri tagjaként bepillantást nyerhetek, mit is gondolnak a mostani fiatalok a világról, mi fontos számukra, hogyan tudják megfogalmazni az érzéseiket, mit jelent számukra a kultúra. Kamasz lányom által látom, hogy a mai kor gyermekének mennyire fontos, hogy a világban láttassa magát. Szerintem nagyon nem mindegy, hogy ez milyen módon és milyen áron történik. Zsűritagként lehetőséget látok abban, hogy bátoríthassak tehetséges fiatalokat és tágítsam látóteremet, egy közös tanulás által.”

A filmfesztivál május 23-tól 26-ig tart a Puskin moziban, ahol a legjobb alkotásokat levetítik. A rendezvény utolsó napján kihirdetik a győzteseket, és átadják a díjakat.

A nevezéssel kapcsolatos információk megtalálhatók a Budapesti Művelődési Központ honlapján.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat