Felnőtteknek szóló grafikai és animációs műhely indul a BABtérben Felnőtteknek szóló grafikai és animációs műhely indul a BABtérben

Felnőtteknek szóló grafikai és animációs műhely indul a BABtérben

A Patrovits Tamás animációs rendező, grafikus vezetésével januárban induló műhely a 16–18 éves korosztályt, illetve a 18 évesnél idősebbeket várja a Primanima fesztivál budaörsi bázisán.

A műhely célja, hogy résztvevői megismerhessék mindazon kreatív grafikai és animációsfilmes elméleteket és gyakorlatokat, amelyeket a saját kreatív tevékenységeik során alkalmazni szeretnének. A foglalkozásoknak másodlagosan műhely- és közösségteremtő funkciója is van, céljuk, hogy a foglalkozások során olyan csapat jöjjön létre, amely akár hosszú távon is együtt marad, alkot, bemutat, kiállít.

A január 9-ével kezdődően sozmbatonként, 9 és 12 óra között tartandó foglalkozások helyszíne a budaörsi BABtér, ahol a Primanima korszerű grafikai és animációs stúdiója ad hátteret a foglalkozásoknak. A műhelymunkán egyelőre csak 8 főnek vehet részt egyidőben.

Témakörök: a legkülönfélébb rajz-festészeti eljárások, úgymint akvarell- és akrilfestés, vonal-jelhagyás, kalligráfia, kollázs, tipográfia, monotípia és sokszorosított grafikai eljárások (linó-fametszés, szitanyomat), analóg és digitális risográfia, iPad alkalmazások, rajz-, báb-, gyurma-, papírkivágásos, 2D grafika és animáció.

Felnőttképző műhely indul a BABtérben

A műhelyt vezető Patrovits Tamás 25 éve tanítja is a vizuális művészeteket Magyarországon és külföldön egyaránt. Megszámlálhatatlanul sok diákja került be művészeti egyetemek képzésére vagy lelt otthon a grafikai és animációs képalkotásban. Oktatási módszere hosszú évek alatt alakult ki, elsősorban élményalapú, egyéni fejlesztési törekvésekre irányul, teljesen kezdők és haladók számára is alkalmazható. Folyamatosan keresi és figyeli az új törekvéseket, összegzi és továbbadja mind a hagyományos eljárásokat, mind a korszerű, digitális képalkotási módszereket. A műhelybe alkalmanként olyan művésztanárokat hív meg, akik saját szakterületükön kiemelkedőek és azt oktatni is tudják.

A művészeti képzést ajánlják felvételi-előkészítőként, de felnőttképzési, önképzési formaként is mindazoknak, akik éreznek magukban kihívást, hogy rajzi, festészeti, grafikai vagy animációs technikákkal megismerkedjenek, esetleg a korábbi ismereteiket elmélyítsék.

A 16 évnél idősebb érdeklődők a +20 299 32 39 telefonszámon vagy a hello@babter.hu emailcímen jelentkezhetnek. A foglalkozások alkalmankénti ára 5500 Ft (ebben az összegben biztosítják az alapvető anyagok és eszközök használatát is), 10 alkalom tandíja előre befizetése esetén 48 000 Ft.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat