Az Oscar-szavazás alaposabb ellenőrzését szeretné Carey Mulligan Az Oscar-szavazás alaposabb ellenőrzését szeretné Carey Mulligan

Az Oscar-szavazás alaposabb ellenőrzését szeretné Carey Mulligan

Az angol színésznő szerint az amerikai filmakadémia minden szavazójának teszttel kellene bizonyítania, hogy az összes filmet látta.

Carey Mulligan a Varietynek adott interjút a Sundance filmfesztiválon, ahova Emerald Fennell Promising Young Woman című alkotását kíséri el. A színésznő egyébként tudatosan választ hölgyrendezőket az utóbbi években, Fennellen kívül együttműködött például Sarah Gavronnal (Suffragette) és Dee Reesszel (Mudbound) is.

Az interjú egyik kérdése a feminista színésznő véleményét firtatta azzal kapcsolatban, hogy újra öt férfit jelöltek a legjobb rendező Oscarjára, pedig idén több nő is rendezett színvonalas filmet. „Nem gondolom, hogy ha megnézed azokat a filmeket, nem fogod elhinni, hogy elismerést érdemelnek – válaszolta Mulligan. – Úgy gondolom, meg kell nézni azokat. [...] Lehet, hogy csak akkor szabadna szavaznod, ha be tudod bizonyítani, hogy minden egyes filmet láttál. Kellene legyen egy teszt. A filmek, amik kimaradtak, vitathatatlanul zseniálisak. A Wall Street pillangóiról (Hustlers, r. Lorene Scafaria), a Kisasszonyokról (Little Women, r. Greta Gerwig) és A búcsúról (The Farewell, r. Lulu Wang) beszélek. Úgy érzem, már csak az a tény is, hogy elkészültek, haladás. De mindez csak apró lépés.”

Fennell maga is úgy gondolja, hogy az akadémia szavazói előnyben részesítik a számukra ismerős témájú filmeket és alkotókat: „Az az igazság, hogy 100 screenert küldenek szét” és „az akadémiának számos nagyon elfoglalt tagja van”.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat