Az eredetileg streamingre szánt Beetlejuice Beetlejuice szeptember eddigi legnagyobb mozis sikere Az eredetileg streamingre szánt Beetlejuice Beetlejuice szeptember eddigi legnagyobb mozis sikere

Az eredetileg streamingre szánt Beetlejuice Beetlejuice szeptember eddigi legnagyobb mozis sikere

A Tim Burton idei alkotása kis híján streaming-filmmé vált, de a rendező ötvenmillió dolláros költségvetési megszorításainak és a Warner Bros. Discovery vezetőivel folytatott tárgyalásainak köszönhetően a Max-exkluzív terveket elvetették a teljes mozibemutató javára – írja az IndieWire.

A Beetlejuice Beetlejuice Amerikában tíz nap alatt 188 millió dolláros bevételt szerzett, szeptember 6-i bemutatója óta világszinten 264 millió dollárra tett szert. A Warner Bros. Motion Picture Group társelnökei, Michael De Luca és Pamela Abdy a The New York Timesnak adott interjújukban elmondták, hogy Burton nem akart beleegyezni a kizárólagos streaming-bemutatóba. Abdy úgy nyilatkozott: „egy látnoki művészről van szó, akinek a filmjei megkövetelik, hogy nagyvásznon lássák őket”.

A Warner Bros. vezetői feltételhez kötötték a mozis megjelenést, és megmondták Tim Burtonnek, hogy nagyvásznas vetítésre akkor számíthat, hogyha a költségeket 100 millió dollár alá szorítja. A filmet eredetileg 147 millióból tervezték elkészíteni, a színészek fizetése és a produceri díjak élveztek prioritást. A megszorítások után Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega és Catherine O’Hara kevesebb pénzért vállalták el a munkát, és utólagos megállapodást kötöttek, aminek értelmében a jegybevétel egy százalékát fogják megkapni.

Jelenleg listavezető a Beetlejuice Beetlejuice az Egyesült Államokban, követi második helyen a Szádra ne vedd (Speak No Evil), a dobogó harmadik fokán a Deadpool & Rozsomák (Deadpool & Wolverine) áll. Tim Burton filmje hétvégén Európa több országában is (pl.: Németország, Franciaország, Horvátország) nagy bevételt szerzett.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat