A Titán, a Quo Vadis Aida? és Az apa versenyez az Európai Filmdíjért A Titán, a Quo Vadis Aida? és Az apa versenyez az Európai Filmdíjért

A Titán, a Quo Vadis Aida? és Az apa versenyez az Európai Filmdíjért

Az Európai Filmakadémia közzétette a 34. Európai Filmdíjak jelöltlistáját. 

Julia Ducournau Arany Pálma-díjas filmje, Francaország idei Oscar-nevezettje, a Titán (Titane), Florian Zeller 2020-ban bemutatott drámája, a kétszeres Oscar-díjas Az apa (The Father), valamint Jasmila Žbanić Quo vadis, Aida? című, Srebrenica-témájú, Oscar-jelölt filmdrámája négy-négy kategóriában kapott jelölést, többek közt a legjobb európai film címéért is versenyez. A legjobb európai film díjára Juho Kuosmanen Hytti nro 6 (Compartiment No. 6) és Paolo Sorrentino Isten keze (È stata la mano di Dio) című alkotásai is esélyesek. 

Az Európai Filmakadémia szerint az elmúlt egy év legkiemelkedőbb rendezői teljesítményét Julia Ducornau, Paolo Sorrentino, Jasmila Žbanić és Florian Zeller és Radu Jude, a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban (Babardeală cu bucluc sau porno balamuc) rendezője nyújtotta.

A vígjátékok kategóriájában három film, Yngvild Sve Flikke Ninjababyje, Méliane Marcaggi Belle fille (The Morning After), valamint Cesc Gay Szenvedélyes szomszédok (Sentimental) című filmje maradt versenyben.

A díjakat december 11-én adják át Berlinben. A jelöltek teljes listája megtalálható az Európai Filmakadémia honlapján.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat