A magyar filmre fókuszál a hollandiai Go Short rövidfilmfesztivál A magyar filmre fókuszál a hollandiai Go Short rövidfilmfesztivál

A magyar filmre fókuszál a hollandiai Go Short rövidfilmfesztivál

Különleges magyar filmes programot állított össze az április 3. és 7. között Nijmegenben megszervezett Go Short Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amely Hollandia egyik legjelentősebb kisfilmes eseménye, hívja fel a figyelmet a magyar.film.hu.

A programban a legfrissebb élőszereplős és animációs munkák mellett a Balázs Béla stúdió 1960-as, ’70-es években készült kísérleti rövidfilmjei is szerepelnek, ezeket 35 mm-es kópiáról vetítik.

Látható lesz a fesztiválon a Tegnap rendezőjének, Kenyeres Bálintnak három korábbi kisfilmje, a Zárás, a Hajnal előtt és A repülés története, emellett a rendező két kedvencét, Hajas Tibor 1979-es Öndivatbemutató című rövid dokumentumfilmjét és Huszárik Zoltán Tisztelet az öregasszonyoknak című 1971-es kisfilmjét is bemutatja a hollandiai közönségnek, személyesen.

A Go Short külön szekciókat szentelt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Friss Hús Rövidfilmfesztivál válogatásának is, valamint 35 mm-es kópiáról vetítenek hét filmet a Balázs Béla Stúdió archívumából, amelyeket Czirják Pál, a Magyar Nemzeti Filmarchívum történésze és archivátora mutat be. Látható lesz Sára Sándor Pro Patria című dokumentumfilmje, Tóth Jánostól a Study, Maurer Dóra Relatív lengések című munkája, Jeney Zoltántól a Round, Bódy Gábortól a Mozgástanulmányok és a Vidovszky Lászlóval közösen készített Aldrin is, a válogatást pedig Huszárik Zoltán 1965-ös Elégiája zárja.

(magyar.film.hu)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat